Nieuws, Recreatie

Bijzondere première op Puppet International

Elsbeth Boes

Puppet International is het belangrijkste poppen- en objectentheaterfestival van Nederland en Vlaanderen.  Van 10 tot en met 14 oktober worden er in Meppel op unieke locaties meer dan 250 voorstellingen gegeven door 45 makers vanuit heel Europa. Het festival is op een bijzondere regionomische manier uitgegroeid tot een evenement met internationale allure.

Regionoom Elly Bakker is artistiek leider van het festival én oprichter van Productiehuis Valentijn. ” Raymond van Oers van de Rabobank kwam met het idee om een bekende Nederlandser aan Puppet te koppelen. Ik vind dat soort kunstmatige verbindingen altijd lastig totdat hij vertelde dat Kim Lian van der Meij een boek had gemaakt en ook nog eentje die ik heel erg goed vind voor peuters en kleuters. De klik tussen Gitte, Sabine (regisseur), Kim-Lian, Pascale (vormgeefster) en mij was geweldig. Het enthousiasme spatte er van af. Het wordt echt prachtig en het brengt ons heel veel mooie PR. Dit allemaal dankzij één contact van iemand die ik via regionomie ken.”

De voorstelling Dierendorpje is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en gaat op 10 oktober in première bij Schouwburg Ogterop in Meppel.

Kijk voor kaarten en meer informatie op http://puppetinternational.nl//