Columns, Regionomen

Arie Willem Vermeij vertelt...

...over een regionomisch 2017 en ambities voor 2018

Nicole Welleweerd

‘Geyt Bier naar China. Gaat het echt gebeuren? In 2017 zijn de eerste contacten gelegd met China. De interesse is er zeker, maar concreet is het nog niet. Hoe leuk zou het zijn als we dit in 2018 kunnen realiseren?! Naast Geyt Bier, hebben we ook de Geyt Zwam. Door de regionomie kwam ik in contact met WesterZwam. Inmiddels staan er twee grote containers waarin oesterzwammen gekweekt worden op koffiedik. En natuurlijk staan ze ook op de menukaart bij De Witte Hoeve en De Fanfare.

Het bijzondere aan de regionomie is dat wanneer je een idee inbrengt, er altijd mensen zijn die mee willen helpen of mensen kennen die je kunnen helpen. Dit gebeurde ook bij het idee van de Village Swim. In 2017 organiseerden we dit voor de eerste keer en het was een groot succes met 57 deelnemers! Door de regionomie en de sponsoring van de Rabobank konden we makkelijker naar buiten toe treden.

In 2018 wil ik ook weer een Village Swim organiseren. Er zijn al gesprekken geweest met Swim to Fight Cancer; een goed doel waar we de swim aan willen koppelen. Hier hebben we de regionomie ook weer hard bij nodig! En verder… verder ben ik heel benieuwd wat er in 2018 weer op mijn pad komt door de regionomie.’

arie willem vermeij column geyt bier village swim