Onderwijs, Thema's

Kennislab. Vandaag kennismaken met de mogelijkheden van morgen

Nicole Welleweerd

In het Kennislab kunnen werkzoekenden, scholieren en andere geïnteresseerden de technologieën van nu bijhouden. Er komt steeds meer aandacht voor technologische ontwikkelingen. Met name in het onderwijs spelen deze ontwikkelingen een steeds grotere rol. Juist op het platteland met alle kleine kernen is het belangrijk om een werkplaats te hebben waar kinderen al op vroege leeftijd kennis te laten maken met de nieuwe technieken. 

Het Kennislab is op 8 oktober 2016 officieel geopend en is gevestigd in de bibliotheek in Steenwijk. Hier staat onder andere een lasersnijder, een vinylsnijder en een 3D-printer. Al 500 mensen uit de regio maken actief gebruik van het Kennislab. Ook jij bent elke zaterdag welkom in het lab om de nieuwste technologieën te ontdekken!

Enthousiast?

Door jouw hulp kunnen wij het Kennislab binnenkort twee dagdelen per week extra openen! Wil jij bezoekers helpen met de aanwezige apparatuur, vragen beantwoorden en helpen met het verder ontwikkelen van de ideeën en werkprocessen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Mail naar Geertje Tissingh voor meer informatie.

Hans Hilbers Kennislab