Agenda, Nieuws, Recreatie

Met volle vaart vooruit

Meppel aan Zee zet Meppel als nautische stad en werkgever op de kaart 

Elsbeth Boes

 

Tijdens het Grachtenfestival van Meppel vorig jaar, vond de eerste editie van het maritieme evenement “Meppel aan Zee” plaats. Een schot in de roos, want ruim 600 bezoekers bezochten met pendelboten de deelnemende havenbedrijven die voor Meppel aan Zee de hele dag hun deuren openden. Een prachtige eerste stap om Meppel als nautische stad en werkgever meer aandacht te geven.

 

Inmiddels is er een stichting opgericht die nauw samenwerkt met de organisatie van her Meppelse Grachtenfestival. Op 9 juni aanstaande doen er 13 havenbedrijven mee en varen er tussen 10:00 en 16:00 negen gratis pendelboten rond om bezoekers vanaf twee opstaphaltes naar de verschillende locaties te brengen, waar ze een kijkje kunnen nemen bij de maritieme en nautisch gerelateerde bedrijven in en rond Meppel.

 

Meppel aan Zee is een idee en initiatief dat binnen regionomie, een project van Rabobank MSS, is ontstaan en gegroeid. “Via regionomie ben ik met verschillende nieuwe mensen en netwerken in contact gekomen, waardoor ik de stap van idee naar realisatie kon maken en het evenement nu kan groeien”, aldus Bart Beltman, initiatiefnemer en ship spotter.  Na de regionomen denken nu bestuursleden van Stichting Meppel aan Zee, maar ook andere partijen mee. In april gingen scholieren van het Drenthe College aan de slag om ideeën te bedenken die de bezoeken aan de havenbedrijven voor de aankomende en volgende edities nóg interessanter kunnen maken. Het programma voor 9 juni is inmiddels gereed. Meer informatie hierover en over de deelnemende bedrijven is te vinden op  www.meppelaanzee.nl