Food & Agri, Nieuws

Deel 3: Regionale voedselverspilling in de snelkookpan

Op bezoek bij COOP Koetsier in Ruinerwold

Marinka Westrik

Gewapend met een regionomische snelkookpan en een bijpassende soeplepel-microfoon gingen de expeditieleden van team Food & Agri de afgelopen weken op pad. De enorme hoeveelheid regionale voedselverspilling werd in mootjes gehakt en verdween zonder pardon in de snelkookpan.

Voor deel 3 van ‘regionale voedselverspilling in de snelkookpan’ zijn de expeditieleden van Food & Agri op bezoek bij COOP Koetsier en medewerkers. De Coop hecht veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is daar een logisch gevolg van.

‘Bij COOP Koetsier vinden wij het heel belangrijk dat alle medewerkers zich bewust zijn van wat ze allemaal weggooien’, aldus Sietze Koetsier. ‘Dit betekent niet teveel producten bestellen zodat we niet teveel overhouden. Daarnaast werken wij met afprijsstickers. Op producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten wordt zo’n sticker geplakt.’

Niks mis mee, minder verspilling!

Ook op andere terreinen is de organisatie actief met het voorkomen van voedselverspilling. Afvalstromen worden gereduceerd door gebruik te maken van slimmere systemen, door aanpassingen in het assortiment en door het opleiden van personeel. Derving van producten wordt zoveel mogelijk voorkomen.

Het spanningsveld is natuurlijk dat je ook niet te weinig producten in je winkel wilt hebben’, sluit Sietze af. ‘Balans is dus heel belangrijk.’

COOP Food & Agri nieuws Snelkookpan